IBPS RRB Office Assistant Clerical Clerk Exam 19th September 2015 General Affairs GK Question And Answer

IBPS RRB Office Assistant Clerical Clerk Exam 19th September 2015 General Affairs GK Question And Answer:

1. “Tunnel of Time” is the autobiography of

Answer: R K Laxman

2. Who is known as the Father of Indian Constitution?

Answer: B R Ambedkar

3. National Handloom Day is observed on

Answer: 7th August

4. What is the Headquarter of Bureau of Indian Standards (BIS)?

Answer: New Delhi

5. MSME Stands for _______

Answer: Ministry of Micro Small and Medium Enterprises

6. What is the Currency of Greece?

Answer: Euro

7. Masdar city is the World’s first zero-carban planned city which was located at

Answer: United Arab Emirates

8. The Ardh (half) Kumbh Mela will be held at Haridwar and Allahabad for every

Answer: Six Years

9. Mahapushkaram is a Hindu religious bath festival which was held at

Answer: Andhra Pradesh

10. SIDBI stands for ______

Answer: Small Industries Development Bank of India

11. Federal Reserve Bank is the Central Bank of

Answer: US

12. Winter Olympics 2022 is yet to be held at

Answer: Beijing, China

13. Netravali Wildlife Sanctuary is located at

Answer: Goa

14. What is the present Cash Reserve Ratio?

Answer: 4%

Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

© 2017 Govt Result. All rights reserved.